divendres, 19 de març del 2010

IRONMAN NIÇA - 100 dies i baixant!


Avui 19 de març es el dia -100 per l'Ironman de Niça. Això vol dir que l'entrenament ja ha de començar a encarar-se cap aquesta prova si-o-si!

Alguns porteu ja preparació canyera des de fa setmanes, a aquests només dir-vos que us assegureu d'arribar fins el dia de la cursa en condicions. No sobre-entrenar-se, no lesionar-se i, sobretot, que la llarga i dura preparació no es tradueixi en una baixada de la motivació just quan es més necessària, les darreres setmanes i en la cursa mateixa

D'altres encara no hem començat la preparació específica i ja comencem a estar nerviosos! No panic!! 100 dies es una xifra perfectament raonable per preparar un IM si no es parteix de zero (no crec que ningú vingui de descansar totalment en els últims mesos). De fet, si ja tenim una base aeròbica raonable, 100 dies estan just en l'òptim de preparació per a mi, ni massa apretada ni tant llarga que arribis a la cursa desmotivat i amb sensació de "que s'acabi això ja!"

El temps metereológic també sembla que es vol aliar amb la nostra preparació i la primavera ja està ensenyant la seva cara amable, temperatures més altes, dies més llargs, temporada d'esquí que ja va de baixa...

De totes formes, com que sé que alguns esteu prou nerviosos amb la sensació que feu tard i que hauríeu hagut de començar els entrenaments de volum molt abans, us vaig a posar les meves xifres d'entrenament desde el 1/1/2010 i us proposo que feu el mateix, així veurem com portem cadascú la preparació i quants deures ens queden per fer ;-)


Totals entrenament 1/1 - 19/3/10 (11 setmanes)

km
hores
km/setm.
h/setmana
Natació
21
09:06
1,9
00:49
Bicicleta
313
16:22
28,5
01:29
Cursa
264
21:26
24,0
01:56
Esquí
512
34:19
46,5
03:07
Total
1110
81:14
100,9
07:23


Ara, a anar pujant progressivament aquestes 7 h/setmana fins arribar (si es pot) a 12 h/setmana quan en faltin 6-7, aguantar el volum durant 4-5, taper, i a recollir els dolços fruits de la feina ben feta!!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada