diumenge, 29 d’agost del 2010

UTMB 2010: Com sobreviure al fang

Aquesta ha estat la primera edició (de les 8 que ja s’han fet) que han hagut de suspendre la prova degut a condicions meteorològiques nefastes. Ja es mala llet!

Tot va començar segons lo previst el divendres a les 18:30 de la tarda a la plaça principal de Chamonix. Dos mil quatre-cents corredors disposats a afrontar el repte de 166km i +-9500m. Un ambient que no havíem viscut mai: les famílies dels corredors, turistes, gent del poble, en fi, com diuen els italians, “pelle d’oca”. Després de 9 min. de sortida en cua, quant vem enfilar el primer camí fora de Chamonix, ens va caure a sobre el “diluvio universal”. Brutal, les tempestes d’aigua dels Alps son contundents. Ja no ens va abandonar fins la pujada de Les Houches a l’estació d’esquí de Bellevue. Baixada a St.Gervais pel primer fangar, i al arribar les paraules mes escoltades eren “arrêt de course” o “gara è finita” en mig d’una confusió tremenda. Allò ens va semblar la guerra: 2400 corredors + acompanyants bloquejats a St.Grevais sota la pluja. Aquí l’organització penso que va funcionar prou bé per repatriar a tothom, inclús van engegar el servei de trens a Chamonix. El dia dons va acabar amb 3h. de cursa, 21,3km. i 1000m. de desnivell, i una gran decepció (no culpo a l’organització sinó a les circumstàncies). La versió “oficiosa”-“oficial” va ser que hi havia una gran bossa d’aigua sota d’una de les geleres que hi passàvem a prop i hi havia gran risc de que baixés de cop. Altres son que degut a la tempesta moltes senyalitzacions van desaparèixer i que els camins estaven impracticables… no se …. sigui lo que sigui, penso que si l’organització (amb experiència i coneixement de l’entorn) va prendre aquesta decisió, s’ha de respectar ni que ens faci ràbia com a corredors.

Dissabte 8:30h. del matí, estic dormint i el Carles hem truca a la porta de l’habitació. Penso “mierda” quelcom passa… Dons si, l’organització havia passat un SmS aprox. a les 2h. de la matinada anunciant que donaven una nova sortida a Courmayer a les 10h. del matí fent la segona meitat del recorregut. Que fem?, dons som-hi. L’Alba en plan “kankunnen” cap a Courmayer (des de Vallorcine). Dintre el cotxe fent un esmorzar adient: galetes petit ecolier, xocolata, etc… Arribem al peatge del túnel del Mont Blanc i veiem un bus amb corredors dintre (falten 20min. per començar). Saltem i abordem el bus. La conductora molt amable i veient-nos amb cara de “locos” ens deixa pujar. Sortim a l’altre banda del túnel i la “polizia” italiana ja ens esperava per escoltar-nos. Baixant per la carretera esquivant cotxes i per fi arribem a la línea de sortida a les 9:59. Buff……. En honor nostre van endarrerir la sortida fins a les 10:15h. i apa ….. 15 hores com a mínim per davant.
La cursa pròpiament dita va transcórrer per la segona meitat del UTMB (Courmayer – Champex – Chamonix), és a dir, 88km. i 5000m de desnivell positiu. Va ser un infern de fang i aigua: fang, fang i mes fang. Pujant a Grand col Ferret (2537m.) pluja, vent i fred (4º al cim). Tot lo altre estones de pluja, mes fang i la duresa “normal” d’un trail d’aquestes característiques.

Arribada a Chamonix a la 1:00h. de la matinada en mig d’una gran ambient.
Tot i que no hem pogut assolir l’objectiu complert, al final molt contents en general i arribant amb un temps molt acceptable i amb bones sensacions:
A les 13:49 del migdia han arribat 1120 corredors i encara en falten. A nosaltres així ens ha anat:

106 – Josep Gras 14h.45’
107 – Carles Gamisans 14h.45’



























3 comentaris:

  1. ens heu mantingut en vil tot el cap de setmana. Divendres intentant actualitzar resultats, i sense éxit, fins que vaig a dormir, i veig un sms confirmant la suspensió de la proba.... argggggggg, quina ràbia. Dissabte a mitja pujada al Suro, sms confirmant repressa de la cursa, genial, seguiment en directe, (genial això de la informàtica)....., gaudint de veure com anaveu avançant,escalant posicions, i acostant-vos a la meta.
    Al vespre, per fi HO HAN ACONSEGUIT!!!
    Nois sou uns cracks, que us haig de dir que no us hagin dit, felicitats, enhorabona, campions.............de gran vull ser com vosaltres, esteu bojos..........
    QUINA PASADA!!!!, ara us heu guanyat un descans! gaudiu-lo.

    ResponElimina
  2. ostie nois!!, realment "pelle d´oca",,,sou-som uns putus fakirs!!...ENHORABONA!, Pep saps q després dls teus fills&fàmili soc el teu seguent fan en l´anonimat.
    Una abraçada des de l´Escala en l´últim dia de vacances i gens a punt x la tornada...ens veiem x l´estadi!!

    ResponElimina
  3. MOLTES FELICITATS!!!
    Encara he de gastar unes quantes bambes per estar al vostre nivell...
    Ens veiem per l'estadi ens ho expliques en primera persona!

    ResponElimina